TotaalVitaal; Gezondheidscursus na de bevalling

zwanger2.pngZwangerTotaal 'TotaalVitaal'  Gezondheidscursus na de bevalling 7 lessen 

7 trainingen van 1 uur (incl. moeder&baby-training)

Deze groepstraining is speciaal voor vrouwen die hun lichaam snel weer in balans willen hebben. Vanaf 4 weken na de bevalling kun je starten met TotaalVitaal. Een optimaal herstel na de bevalling is nodig om weer goed te kunnen functioneren. Als jonge moeder moet je vaak vele ballen hoog houden: voor je kindje zorgen, werken, sporten, etc… dan is het belangrijk dat je op tijd je lichaam basisfit krijgt. TotaalVitaal helpt je hier bij. Zes weken lang volg je een opbouwend trainingsschema voor buik-, rug-, been- en bekkenbodemspieren. Eén van de trainingen vindt in de buitenlucht plaats. Je kindje mag alle trainingen meekomen.

In de 7e les krijg je allerlei conditie-, kracht- en balansoefeningen, waarbij je baby een belangrijke rol speelt. Wat is er leuker dan aan je kracht en conditie te werken terwijl je kindje ook geniet.

Aanmelden kan op verschillende manieren:20130609_091436.jpg

Via de webshop
Via het contacformulier
Via www.zwangertotaal.nl
Mailen of bellen.

( de cursus start 30 augustus in Breda en 2 september in Etten-Leur)

Focus wandelen en Medical Kinetics.

Na het volgen van het Totaal Vitaal programma is er altijd de mogelijkheid om mee te doen met de Medical Kinetics/Pilates lessen (binnen) en/of de Focus Wandel lessen (buiten). Zie onder het kopje sportprogramma's 

---------------------------------------------------------------------------------------------

170459910_191766799422244_7312642825323421422_n.jpg

Marlies Noordam-Borren van oefentherapie Motus Focus en Judith Gooijers-Dominicus bieden samen in Breda en Etten-Leur cursussen, workshops, individuele behandelingen, pilateslessen voor zwangeren en Totaal Vitaal lessen na de zwangerschap aan. Beide zijn ze aangesloten bij het netwerk ZwangerTotaal

Zowel Marlies Noordam-Borren als Judith Gooijers-Dominicus zijn gespecialiseerd in vrouwen met rug- en bekkenklachten tijdens en na de zwangerschap.

Tijdens en na de zwangerschap ondergaat je lichaam in relatief korte tijd grote veranderingen. Soms gaat dit gepaard met bekkenpijn, urineverlies of rugklachten. Gebleken is dat de manier van bewegen hierop van invloed is. 

Actief bewegen én weten hoe je je lichaam moet belasten staat daarom centraal in de groepsprogramma's van ZwangerTotaal. Speciaal vrouwen die al klachten ervaren of in het verleden rug- of bekkenklachten hebben gehad, hebben veel baat bij het volgen van groepsprogramma.

Maar ZwangerTotaal is ook geschikt voor vrouwen die probleemloos de zwangerschap doorlopen en die zich graag op een actieve manier willen voorbereiden op de komende bevalling!

ZwangerTotaal biedt begeleiding tijdens de zwangerschap en na de bevalling. In groepsverband of individueel.

ZwangerTotaal programma's worden door bijna alle verzekeringen vergoed. Meer informatie kan je ook vinden op www.zwangertotaal.nl (zoeken naar Oefentherapie Motus Focus te Breda)