Rugklachten

wervelkolom-01583405562.jpg

Oorzaak rugklachten

Bukken, tillen, zitten, lopen.... we doen het allemaal. Het zijn dagelijkse activiteiten waar we eigenlijk nooit bij stilstaan. Tenzij je klachten krijgt. Het schiet weer eens in je rug. Hoe vaak denk je niet: 'Ach vervelend, maar het trekt wel weg'. Intussen blijven de klachten steeds weer terugkomen. De oefentherapeut kan een structurele oplossing bieden voor jouw klachten. 

klachten

Onderzoek wijst uit dat negen van de tien volwassenen minstens eenmaal in hun leven rugklachten krijgen. Gerichte oefeningen, slaapeducatie en pijneducatie geven goede resultaten bij behandeling van rugklachen. Van de grote groep volwassenen met rugklachten wordt bij maar 5 tot 10%  een duidelijk aanwijsbare oorzaak gevonden, zoals een:

  • Hernia
  • Vernauwing van het wervelkanaal (stenose)
  • Ingezakte wervel ten gevolge van osteoporose
  • Verandering in de tussenwervelschijf ten gevolge van artrose
  • Reumatische klachten
  • Neurologische aandoeningen
  • Als gevolg van een trauma

Ook bij deze klachten geeft gerichte oefeningen, slaapeducatie en pijneducatie goede resultaten.

Oefentherapie Motus Focus en rugklachten

Marlies Noordam-Borren is aangesloten bij het multidisciplinair Rugnetwerk west Brabant.

Dit houd in dat zij regelmatig met andere disciplines binnen het netwerk contact heeft. Denk aan orthopedie van het Amphia ziekenhuis en fysiotherapeuten. Daarnaast heeft zij meerdere cursussen gevolgd. Marlies is een expert in het behandelen van rugklachten. 

Bij 90-95% van mensen met rugklachten is de oorzaak niet duidelijk. Overbelasting door spanning, ongezonde leefstijl ongunstig beweegpatroon en slaapproblematiek een belangrijke rol kunnen spelen bij het ontstaan en in stand houden van de klachten .Vicieuze cirkel pijn, krachtverlies en stijfheid beïnvloeden het dagelijkse leven. Door een pijnlijke of stijve rug ga je anders of minder bewegen. Hierdoor raakt het systeem van spieren, botten en gewrichten uit balans. Ook kan de pijn je ademhaling, concentratievermogen, slaappatroon of stemming negatief beïnvloeden. Je belandt in een vicieuze cirkel, waardoor je niet meer optimaal kunt functioneren. Oefentherapie Motus Focus kan je helpen een dergelijke situatie te doorbreken of te voorkomen, door gerichte oefeningen, slaapeducatie en pijneducatie.  

Wilt u een behandeltraject volgen bij Oefentherapie Motus Focus.

Klik dan op de onderstaande link.

AANMELDEN