Focus Wandelen

Wandelen is voor heel het lijf goed en het geeft je een gevoel van gezond zijn. Kijk op het plaatje op deze pagina en je leert wat de voordelen van wandelen zijn. 

Je wilt meer gaan bewegen, maar het lukt je niet?  Wandelen in combinatie van oefenen is een goede opstap om je conditie weer op te bouwen. Maar ook.... bewegen vermindert aanzienlijk je stresslevel.  Elke vrijdag kan je je aansluiten bij een groep wandelaars, (vooraf aanmelden). 

Wandelen en oefenen op een ontspannen manier!!

Wel een work-out waarbij je hele lichaam wordt aangesproken, maar niet intensief sporten. Laagdrempelig (weer) beginnen met bewegen!!!!!

  • stress- en spanningsklachten verminderen
  • opbouwen van je conditie na ziekte (b.v. COVID-19)
  • herstellen van lichamelijke klachten (b.v. lage rugklachten)
  • gewicht verliezen 
  • conditie opbouwen (zonder achterliggende ziekte)

20200611_093340(0).jpg

Deze wandelgroep is niet gewoon wandelen. Tijdens het wandelen worden Medical Kinetics oefeningen gedaan. Op een bewuste en ontspannen manier een totale work-out. Ik ben een Oefentherapeute Mensendieck en Medical Kinetics teacher met een goede kijk op jouw manier van bewegen. Je zal persoonlijke aandacht krijgen tijdens deze wandelingen. Bij klachten zal ik met je bespreken welke bewegingen wel of niet uitgevoerd kunnen worden. Veel afwisselende bewegingen waardoor je zonder zware inspanning verrassend actief bent.

Heb je andere vragen of wil je meer informatie? Ik ben altijd bereid om je vragen te beantwoorden.

Wil je meedoen? De eerste twee lessen zijn GRATIS. 

T: 06-10268072

M: info@oefentherapie-motusfocus.nl

Elke vrijdag

9:00 - 10:00 Focus Wandelen (Fris de dag beginnen)

13:15 - 13:45 Focus Wandelen (Lunch wandel)

19:30 - 20:30 Focus Wandelen (weekafsluiting)

De eerste (proef)les is gratis, daarna kan je een rittenkaart aanschaffen van 10 lessen. De rittenkaart kan je ook gebruiken voor de Pilates lessen op de donderdagavond in de Nieuwe Meidoorn te Breda.

(naar de webshop)

------------------------------------------------------

www.medicalkinetics.nl

Wat is Medical Kinetics

Marlies Noordam-Borren geeft Medical Kinetics lessen. De oefeningen van Medical Kinetics gebruikt ze zowel in de individuele behandeling als ook in de groepslessen.

Wat is Medical Kinetics?

Ieder mens is anders. Er is dus niet een ideale manier van bewegen. Wat voor jou de juiste houding en manier van bewegen is maak je in samenspraak met je eigen lijf en gecoacht door de Medical Kinetics teacher zelf uit. ieder heeft een eigen programma altijd rekening houdend met zijn/haar mogelijkheden, zelf ontdekken is het motto.

Je krijgt les. Dit betekent dat je ook iets leert. Hoe je lijf in elkaar zit, wat je moet voelen als je bepaalde bewegingen maakt. Dus niet zo maar wat liggen oefenen, maar bewust bezig zijn met je lijf.

Je krijgt zelfs huiswerk op, geen moeilijke ingewikkelde oefeningen, maar kleine bewegingen die je erg simpel ergens tussendoor eens kunt doen en waardoor de resultaten van je training enorm zal stijgen.

Doordat het lichaam in patronen driedimensionaal wordt bewogen zullen zowel de botten en gewrichten, als de daarbij behorende spierketens steeds in zijn totaal worden aangesproken op hun functie. 

Door bewegingen in de ruimte met wisselingen en variatie zullen dezelfde spieren steeds op een iets andere manier worden belast, waardoor een veel natuurlijkere belasting ontstaat. 

Omdat spieren op een natuurlijke functionele manier worden gebruikt, train je niet alleen grote primaire spieren, maar worden vooral je intrinsieke (diepe) spieren aangesproken die voor een groot deel de contouren van je lichaam bepalen.

Door niet alleen variatie in richting en kracht uit te voeren, maar ook in snelheid. Door remmende werking van de bewegingen te gebruiken, door weerstand te maken versterk je de spieren. Houdende spieren geeft een natuurlijke rek in de gehele keten, waardoor spieren ook excentrisch worden gebruikt. Dit geeft slanke mooie spieren. 

Het meest belangrijke onderdeel is het altijd aanwezige leerproces en gedragsveranderingsproces. Dit betekent dat er als basis altijd gewerkt wordt aan het aanleren van een goede houding, een goede bekkenbeheersing en bekkenstand met een goede en doorvoelde interne krachtsluiting..

Is voor iedereen toegankelijk
Is bewust bezig zijn met je lijf
Er zit een leerproces in
Is leuk om te doen
Is altijd op je eigen niveau
Is best pittig maar nooit te zwaar
Geeft veel afwisseling en is niet eentonig
Je werkt je niet in het zweet
Geeft rust en ontspanning
Je krijgt er een mooi lijf van
Het is goed voor je conditie
Het is goed voor je gezondheid.
Met aandacht en plezier bewegen en werken aan een goede energie balans.

MedicalKinetics is een nieuwe bewegingsleer waarvan de oefeningen gebaseerd zijn op de natuurlijke, dagelijkse bewegingen.

 

Informatie aanvragen

Na ontvangst nemen we zo spoedig mogelijk contact op.