Werkgerelateerde klachten

Bij Oefentherapie Motus Focus kunt u voor verschillende werkgerelateerde klachten terecht. Marlies Noordam heeft zelf jarenlang in de zorg gewerkt, waardoor ze veel ervaring heeft aan werkhouding aan bed en tijdens zorgtaken. 

Werkgerelateerde klachten

Hoofdpijn, nek- schouderklachten, rugklachten en CANS/RSI klachten komen vaak voort uit problemen op de werkplek. Een verkeerde werkplekinstelling, een verkeerde werkhouding of juist te eenzijdig en statisch werk zijn allemaal risico factoren voor het voor het ontstaan van werk gerelateerde klachten. Het is belangrijk om uw werksituatie goed te bespreken en dit in verband te brengen met de klacht. In de praktijk bespreken we alles, krijgt u tips/adviezen en oefeningen en/of houdingscorrecties die ertoe leiden dat u op termijn uw werk weer goed en verantwoord kunt uitvoeren. 

Werkplekadvies op maat!

Wanneer de tips/adviezen en oefeningen niet voldoende helpen tijden de behandeling in de praktijk en/of er zijn specifieke vragen vanuit u, biedt oefentherapie Motus Focus de mogelijkheid langs te komen op uw werkplek. Op uw werkplek krijgt u gerichte tips en adviezen die bijdragen tot een verbetering van uw houding- en beweegpatroon tijdens uw werkzaamheden. 

Online werkplekadvies

Sinds de Coronacrisis is het ook mogelijk om online een werkplekadvies te krijgen. Zowel thuis als op je werk. Via beeldbellen kan ik direct met je meekijken op je werkplek en op die manier gerichte adviezen geven. Het voordeel van online werkplekadvies: 'Het is goedkoper. (geen voorrijkosten), Het kost minder tijd (je hoeft je werk niet te onderbreken), Geen afleiding van collega's die mij zien lopen.'

Trainingen

Marlies Noordam-Borren geeft ook meerdaagse trainingen. Hebben uw werknemers veel klachten aan de nek-, schouder-, en/of rug? Ik kan gepaste trainingen geven, waarin uw werknemers risicofactoren tot klachten leren inzien en leren veranderen van bewegingsstrategieën. Samen met u zal ik een gesprek voeren, waarin ik de knelpunten inventariseer, waarna ik een passend programma voor u maak en deze met u zal bespreken.