« Oefentherapeuten Etten-Leur nieuwsbrief»

Gepubliceerd op 08-04-2022

logo.jpgDe oefentherapeuten in Etten-Leur hebben in 2021 niet stil gezeten. In deze nieuwsbrief willen wij jullie informeren over alle veranderingen, verbeteringen en innovaties die er zijn geweest in het afgelopen jaar.

Veranderingen

-  Gemma Mulder heeft haar praktijkdeel sinds 1 januari 2021 verkocht aan Marlies Noordam-Borren. Sinds die tijd werkt Marlies met veel plezier en enthousiasme op de dinsdagmiddag, donderdag en vrijdag aan de Voorsteven 98.

- De website is 'weer' online www.oefentherapeuten-etten-leur.nl

Wie zijn de oefentherapeuten in Etten-Leur?

3luik.jpgIngrid van Veldhoven
Ingrid is Oefentherapeute Cesar en sinds 2011 heeft zij haar praktijk Bewegen & Bewustzijn in Etten-Leur. Zij werkt op woensdag in Medisch Centrum de Keen en op donderdag in het Therapiehuis aan de Trompetlaan 40. Ingrid geeft naast algemeen oefentherapie ook psychomatische therapie, chronische pijnbehandeling en slaapoefentherapie. Ze is aangesloten bij netwerk psychosomatiek, SOLKnet, netwerk chronische pijn en netwerk slaapoefentherapie.

Esther van den Haspel
Esther is Oefentherapeute Cesar en sinds 2002 heeft zij haar praktijk Cesartherapie Etten-Leur. Zij werkt op woensdag, donderdag en vrijdag in de Fysiotherapiepraktijk Fizzio aan de Waldhoorlaan en op de maandag is ze werkzaam in het Medisch Centrum de Keen. Esther geeft meerdere groepslessen en zwangerschapscursussen en zwangerschapsmassages. Esther heeft afgelopen jaar de Medical Kinetics cursus gevolgd en is gespecialiseerd in sportgerelateerde (houdings-)klachten,  houdingsproblemen (bij kinderen/pubers) en ook scoliose.

Marlies Noordam-Borren
Marlies heeft dit jaar de praktijk van Gemma Mulder overgenomen en is oefentherapeute Mensendieck. Ze was daarvoor al werkzaam in Breda met haar praktijk Oefentherapie Motus Focus. Marlies werkt op de dinsdagmiddag, donderdag en vrijdag in het Medisch Centrum de Keen. Maandag en dinsdagochtend werkt Marlies in verloskundigenpraktijk De Ooievaar in Breda. Marlies geeft naast algemene Oefentherapie, Medical Kinetics, Zwangerschapsbegeleiding, bekkentherapie en  Slaapoefentherapie. Marlies is aangesloten bij het rug netwerk west Brabant, ZwangerTotaal, Netwerk slaapoefentherapie.

De oefentherapeuten wonen alle drie ook zelf in Etten-Leur.

Ontwikkelingen en cursussen:

De oefentherapeuten hebben in 2021 niet stil gezeten.

Gevolgde cursussen:cursus.jpg

·         Medical Kinetics (Esther en Marlies)
·         Functiestoornissen van de bekkenbodemin breed perspectief (Marlies)
·         ZwangerTotaal (Marlies)
·         Zwangerschap, baby en slaap (Marlies)
·         Myofasciale Triggerpoint therapie (Esther)
·         Lichaamsbewustzijn (Ingrid)
·         Mindfulness (Ingrid)


Symposia en overleggen

·         Slaapsymposium (Marlies)
·         Overleggen voor het opzetten van rugnetwerk West                      Brabant (Marlies)
·         Intercollegiale overleggen (alledrie)


Meer bewegen bij de oefentherapeuten

Zowel Esther als Marlies geven groepslessen.

Esther: 

 • ·         Cesargym 45+

dinsdag 19:00 - 20:00

 • ·         Cesar gym 65+

donderdag 10:00 – 11:00

maandag 10:00 – 11:00

 • ·         Core stability training

woensdag 20:00 – 21:00

 • ·         Zwangerschapscursus

Dinsdag 20:00 – 21:30

Marlies:

Vrijdag 9:00 – 10:00 (Fris de dag beginnen)

             13:15 -  13:45 (lunch wandelen)

             19:30 – 20:30 (Weekafsluiting)

 • ·         TotaalVitaal (weer fit na de bevalling)

Donderdag 13:30 – 14:30

Marlies geeft zwangerschapscursussen en groepslessen in Breda

Wat is Medical Kinetics?

logo MK def pms.png

Medische Bewegingsleer Voor: mobiliteit, stabiliteit, balans, ontspanning, uithoudingsvermogen, stressreductie Beter bewegen, beter ademen, fit zijn, meer weerstand en een beter immuunsysteem
 
Medical Kinetics is een specifieke trainingsmethode waarvan de oefeningen gebasseerd zijn op de natuurlijke, dagelijkse bewegingen. Medical Kinetics bestaat uit grondoefeningen en oefenigen vanuit de zittende en staande positie, met dynamische en statische onderdelen en telkens een wisseling in tempo en in richting. Om het lichaam goed te trainen en fit te worden moet men spieren en gewrichten op al hun taken aanspreken. Medical Kinetics bestaat uit het aanleren van totaalbewegingen die zo zijn samengesteld dat bij elke oefening het gehele lichaam wordt getraind op stabiliteit, kracht en soepelheid. Bij elke oefening is er aandacht voor de buikspieren en de stabiliteit van de rug en het bekken; daarbij wordt voortdurend gelet op een goed adempatroon en op een goede balans tussen spanning en ontspanning. Door het unieke, uitgebalancerde programma werkt Medical Kinetics niet alleen op het fysieke deel van het lichaam, maar omvat het systeem de gehele mens. De oefeningen hebben daardoor een positieve invloed op de innerlijke rust en stimuleren een mooie en gezonde uitstraling.
 
schuttershouding.jpgOefenen moet veilig en effectief zijn. Voor een optimaal resultaat is professionele hulp onontbeerlijk. Medcial Kinetichs docenten zijn Oefentherapeuten (Cesar of Mensendieck) en hebben vierjarige HBO opleiding achter de rug, toegespitst op gezond bewegen.  Medical Kinetics is ontwikkeld vanuit de nieuwste inzichten op biomechanisch en medisch-wetenschappelijk terrein. Verlichtend, vernieuwend en verantwoord.
 
Medical Kinetics

 • Is voor iedereen toegankelijk
 • Is bewust bezig zijn met je lijf
 • Er zit een leerproces in
 • Is leuk om te doen
 • Is altijd op je eigen niveau
 • Is best pittig maar nooit te zwaar
 • Geeft veel afwisseling en is niet eentonig
 • Je werkt je niet in het zweet
 • Geeft rust en ontspanning
 • Je krijgt er een mooi lijf van
 • Het is goed voor je conditie
 • Het is goed voor je gezondheid.
 • Met aandacht en plezier bewegen en werken aan een goede energie balans.

Meer informatie vind je op https://medicalkinetics.nl